Coming Out Day in Stadsschouwburg

Coming Out Day in Stadsschouwburg

Aanstaande zondag is het wereldwijd Coming Out Day, de dag dat aandacht wordt besteed aan het moment dat mensen (LHBT) openlijk voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomen; het uit de kast komen. En dat gaat in Velsen niet onopgemerkt.

Op initiatief van de gemeente Velsen en diverse organisaties start het weekendprogramma op zaterdagmiddag om 14.00 uur met een  collegetour-achtige talkshow. Hierin schuiven aan: de populaire schrijver en tv-maker Splinter Chabot; theater- en televisiepersoonlijkheid Barrie Stevens en de ambassadeur van het Velsense Regenboogloket Youss Belkhrouff. De gespreksleider is Netty Struijs. Wethouder Marianne Steijn vervult de rol van overbrugger naar de zaal.

De talkshow is gratis toegankelijk. Reserveren gaat via de website van de Stadsschouwburg. Voor mensen die behoefte hebben aan meer contact naar aanleiding van deze materie is er de gloednieuwe website www.regenboogloket.nl/velsen. Gratis en uiteraard anoniem.

Van de talkshow worden opnames gemaakt die zondagmiddag om 16.00 op de televisie zullen worden uitgezonden door RTV Seaport; ziggokanaal 37 en via www.rtvseaport.nl Verder komt er een uitgebreid artikel op de website van RTV Seaport.

De Stadsschouwburg heeft in verband met Comin Out Day het hele weekend een aangepaste filmprogrammering dat start op zaterdagmiddag om 17.00 uur met de sprankelende en kleurrijke film Rafiki. Kijk voor het filmaanbod en om te reserveren op: https://stadsschouwburgvelsen.nl/programma/coming-out-day