Terugluisteren Home Alone 6 oktober

Terugluisteren Home Alone 6 oktober
© RTV Seaport

Dinsdagmiddag 6 oktober was het live-radioprogramma Home Alone gepresenteerd door Theo Koster en Netty Struijs te horen, dat wordt gemaakt in samenwerking met de Stichting Welzijn Velsen. 

Tijdens het eerste uur werd gebeld met Ellen Klaus, één van de organisatoren van de Week van de Industriecultuur die plaatsvindt van 9 t/m 18 oktober en waarin bedrijven in Beverwijk, de Zaanstreek en Velsen hun deuren openen en de historische verhalen van de industriële geschiedenis tot leven komen met behulp van theater en workshops in het Noordzeekanaalgebied. Ellen vertelde enthousiast over het programma dat te vinden is op de website www.industriecultuur.nl

Vervolgens werd gebeld met Dionne Ruurda over de Techport Technologieweek IJmond. Leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs, van de onderbouw van het voortgezet onderwijs, ouders en docenten worden ondergedompeld in de zeven werelden van technologie.  Dionne lichtte onderdelen van het programma toe. Het totale programma is te vinden op www.techport.nl en mee te beleven via de livestream.

Het tweede uur was ingeruimd voor publiciteit over Coming Out Day, die mede georganiseerd wordt door  de Stichting Regenboog Loket. Ronald Serné van deze  Stichting  was naar de studio gekomen om het programma toe te lichten dat het aanstaande weekend plaatsvindt in de Stadsschouwburg.  Zaterdagmiddag om 14 uur wordt in een College Tour setting een panel bestaande uit Barry Stevens, Splinter Chabot en Youss Belkhrouf bevraagd vanuit de zaal. De filmprogrammeur van de Stadsschouwburg Alexander de Zwart kwam aan het woord over het filmprogramma over dit onderwerp dat zaterdag en zondag te zien iS. Meer info en reserveren voor zowel zaterdag voor de College Tour als de films via www.stadsschouwburgvelsen.nl

Het programma Home Alone wordt herhaald op donderdagmorgen tussen 10 en 12 uur en is terug te luisteren via bijgaande link