Techport Technologieweek van start.

Techport Technologieweek van start.
©RTV Seaport/PR

Vandaag maandag 5 oktober  is de Techport Technologieweek van start gegaan. Tot en met vrijdag worden leerlingen uit de IJmond van groep 8 van het basisonderwijs , van de onderbouw van het voortgezet onderwijs, ouders en docenten ondergedompeld in de zeven werelden van technologie.

Nieuwe technologieën, innovaties en digitalisering zorgen er de komende jaren voor dat er volop baankansen ontstaan op het gebied van techniek, technologie en ICT. Vooral in de IJmond liggen de banen voor het oprapen door de aanwezigheid van grote spelers als Tata Steel, Crown Van Gelder, het sluizencomplex en de opkomst van offshore wind. Binnen Techport werken bedrijven, overheid en scholen samen om te zorgen voor voldoende aanwas voor de technologische beroepen.

Alle evenementen vinden vanwege de coronamaatregelen online plaats. Voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs wordt via livestream de Tech Your Talent-quiz gespeeld en hebben de leerlingen een Q&A-sessie met Mindy Howard, de eerste Nederlandse vrouwelijke astronaut die de ruimte ingaat.

Voor de basisschoolleerlingen uit groep 8 wordt via een livestream de PET IJmond Quiz gespeeld. Scholen strijden tegen elkaar door het beantwoorden van vragen die worden gesteld door techniek helden uit de regio.

%d bloggers liken dit: