Nu nadenken over woonwensen voor later

Nu nadenken over woonwensen voor later
©gemeente Velsen

Mensen die naar hun zin wonen denken vaak niet na over veranderingen in de woonsituatie en waaraan de woning over tien of twintig jaar moet voldoen. Maar nadenken over hoe men dan wilt wonen, is helemaal niet gek. Daarom wordt in het project ‘Ook later lekker wonen’ aandacht besteed aan behoeften die veranderen bij het ouder worden en de stappen die mensen kunnen nemen om te voldoen aan de woonwensen voor later.

De website www.ooklaterlekkerwonen.nu is in het leven geroepen om 50-plusser te laten nadenken over welke wensen en woondromen deze groep heeft en welke stappen gezet kunnen worden om die woondromen waar te maken. Hier helpt de ‘doe de later lekker wonen-check’ , te vinden op de website en informatie geeft over het aanpassen van de woning, wonen in een woongroep en bestaande verhuisregelingen

Het is hard nodig om tijdig na te denken over woonwensen in de toekomst. Bijna 50% van de inwoners van IJmond en Zuid Kennemerland is namelijk 55 jaar of ouder. 16% vindt zijn of haar eigen woning niet geschikt om oud in te worden. En meer dan 40% van de ouderen denkt dat er aanpassingen in de woning nodig zijn.