Herstart gym voor senioren

Herstart gym voor senioren
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Vanwege de Coronamaatregelen die in maart van kracht werden is de Stichting Welzijn Velsen (SWV) in samenwerking met RTV Seaport in april een serie gymnastiekoefeningen voor senioren van Velsen op de televisie gestart. Vanaf morgen dinsdag 6 oktober 11 uur start het programma met de gym opnieuw omdat veel senioren nog steeds aan huis gebonden zijn. Het programma Seniorengym duurt ongeveer 20 minuten en wordt dagelijks om 11.00 uur via RTV Seaport, Ziggokanaal 37, en via de website www.rtvseaport.nl.

Nu de overheid opnieuw maatregelen heeft afgekondigd en daardoor mensen meer aan huis gebonden zijn kan het voor senioren van Velsen een uitdaging zijn om toch in beweging te blijven. Daarom speciaal voor onze senioren deze serie gymnastiekprogramma’s.

De Seniorengym bestaat uit 8 lesjes van ongeveer 20 minuten. De rustige oefeningen kunnen zittend op een stoel worden gevolgd, zodat iedereen mee kan doen. De lessen worden gegeven door Irene Kraak, gymleraar senioren.