Eerste paal voor bouwproject op plek voormalig zwembad.

Eerste paal voor bouwproject op plek voormalig zwembad.
©Reinder Weidijk

Het heeft tien jaar geduurd maar woensdag 30 september was het zover. Op de plek waar tot 2004 gezwommen werd in zwembad de Hoogeberg werd de eerste paal geslagen voor het bouwproject aan de J.C. van Nekstraat in IJmuiden. De paal werd de grond ingeboord door Hilde van der Vlugt, de echtgenote van Kees van der Vlugt, die met onder andere Jan Stolk mede-eigenaar is .

Naar verwachting zijn de panden, bestaande uit acht bedrijfspanden met bovenwoningen, over dertig weken gereed. Aanvankelijk zouden er alleen bedrijfspanden gebouwd worden maar de gemeente verleende alleen een vergunning als er ook woningen zouden vereisen.

Inmiddels staan zowel de bedrijfspanden als de woningen bij de makelaar in de verhuur.