Maakindustrie en offshore wind centraal in tv-programma

Maakindustrie en offshore wind centraal in tv-programma
©Peter Denkema

Citymarketing Velsen en RTV Seaport maken dit jaar een reeks televisieprogramma’s waarin de parels van Velsen centraal staan. De derde aflevering van .IJmuiden moet je zien gaat over de maakindustrie en offshore wind en is te zien op donderdag 1 oktober om 17.00 uur (Ziggo kanaal 37, YouTube en www.rtvseaport.nl)

Er zijn interviews met Ernst de Haas, die antwoord geeft op de vraag hoe Techport de ambitie realiseert om met meer dan zestig scholen, bedrijven en overheden samen te werken  aan een gezonde arbeidsmarkt. Techport heeft als ambitie voor 2030 uit te groeien tot dé excellente economische regio van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie

Sylvia de Boer directeur AYOP (Amsterdam IJmuiden Offshore Port) vertelt over de grote kansen die er door de komst van twee grote windmolenparken liggen voor onze regio. Bas Kuntz, ondernemer en vrijwilliger voorzitter van Stichting Citymarketing Velsen geeft een toelichting over de bijdrage die citymarketing levert aan de promotie van Techport en AYOP.

Verder nam de cameraploeg van .IJmuiden moet je zien een kijkje bij één van de bekendste maakbedrijven in IJmuiden: RIGO Verffabriek en er is weer een reportage van Kaatje Kabeljauw, die op bezoek ging bij het Technisch College Velsen.

Het programma wordt na de eerste uitzending op 1 oktober op de dagen erna meerdere malen herhaald. De uitzendingen over Noordzeevis uit IJmuiden en natuur en recreatie in Velsen zijn terug te kijken op het YouTube-kanaal van Citymarketing Velsen