HVC afval-app

Waar hoort nou die chipskoker?

Het blijft zoeken; in welke afvalbak gooi je welk afval?
HVC wil afval scheiden steeds makkelijker maken. Samen met inwoners kunnen we ervoor zorgen dat het meeste afval hergebruikt wordt.

Barcode scannen of afval fotograferen
De afvalwijzer van de HVC is uitgebreid met twee nieuwe mogelijkheden. Vanaf nu kun je foto’s maken van je afval of de barcode scannen. Hoe werkt het? Heel simpel. Maak een foto van een product of scan de barcode. Je krijgt daarna meteen advies in welke bak of container het hoort.

De app leert van de gebruikers
De nieuwe functionaliteiten van de afvalwijzer zijn sinds juni online. In de database zitten nu 1,5 miljoen barcodes op basis van input van huidige gebruikers die de app hebben getest. Tien procent van de barcodes zijn inmiddels gevalideerd. Dat betekent dat ze gekoppeld worden aan een bestaand product. Ook het herkennen van foto’s gaat goed. Zo’n 75 procent van alle gefotografeerde producten wordt op de juiste manier herkend. De barcodescanner en fotografeer mogelijkheid zijn vooral geschikt voor de dagelijkse boodschappen. Uiteraard kan je ook nog gewoon het invulveld blijven gebruiken om een product te zoeken.