Het Hoogovensmuseum gaat weer open!

Het Hoogovensmuseum gaat weer open!
©Hoogovenmuseum

Het Hoogovensmuseum in Velsen-Noord gaat vanaf morgen zaterdag 26 september weer open voor publiek. Tijdens de COVID-19 periode is er hard gewerkt om het museum Corona-proof te maken en de collectie aan te passen.

Het museum opent de deuren met extra aandacht voor 70 jaar Breedband. Het is dit jaar 70 jaar geleden dat met steun van het Marshallplan in IJmuiden een complex van walserijen werd gebouwd, die de basis vormden voor het huidige productpakket uit IJmuiden: dun gewalst plaatmateriaal in vele kwaliteiten. Verder laat het museum in een tijdlijn de historie van het staalbedrijf zien. Ook geeft het museum een inkijkje in de productlijn van het staal maken, hier worden alle stappen van het staalproces belicht, van grondstof tot eindproduct. Met zelfs een blik op de toekomst via het HIsarna proces (het bouwen aan een duurzame staalindustrie).

Het museum is voorlopig alleen geopend in de weekenden op zaterdag en zondag van 11.00-16.00 uur. Bezoekers dienen zich van tevoren aan te melden via de website: www.hoogovensmuseum.nl om een dagdeel te reserveren.

Op de foto wordt op 28 juli 1950 de eerste steen van de Breedband gelegd door de toenmalige minister van Economische zaken (prof. dr. J.R.M van den Brink)  in aanwezigheid van prins Bernhard.