Filmen in Velsen

Filmen in Velsen
©RTV Seaport/Ton van Steijn

Regelmatig is de gemeente Velsen het decor voor opnames voor verschillende series en films. Er worden bijvoorbeeld scènes van Goede Tijden Slechte Tijden in Velsen-Zuid opgenomen. En sommige woonkernen in Velsen komen regelmatig voorbij in o.a.  Penoza, Moordvrouwen, Binnenste Buiten, 7 Kleine Criminelen en zelfs in Flikken Maastricht.

Voor het maken van deze series/films wordt op de set gebruik gemaakt van verschillende voorwerpen (rekwisieten) en special effects. Denk dan aan wapens, uniformen, overheidsvoertuigen, sirenes en/of zwaailichten, vuurwerk, vliegtuigen of (mini) camera, helikopter etc.

Hoe herken je een set voor film of serie?
De filmset wordt meestal afgezet met een dranghek of lint en er staan ook verkeersregelaars.Voordat er filmopnames gemaakt kunnen worden, moet de maker een melding doen of een vergunning aanvragen. Deze maakt de gemeente bekend op www.officielebekendmakingen.nl . Ook geeft de gemeente aan de meldkamer van de politie door waar en wanneer er opnames zijn .  

De producent van filmopnames probeert de opname  altijd zo echt mogelijk neer te zetten. Het kan dus gebeuren dat je in een bepaalde woonkern in Velsen verschillende rekwisieten en “special effects” ziet. Twijfel je erover wat je daar ziet, neem dan contact op met de politie of de gemeente Velsen, zij kunnen je laten weten of op die locatie filmopnames gemaakt worden.