Nederlandse Filmfestival in Stadschouwburg Velsen

Nederlandse Filmfestival in Stadschouwburg Velsen
© RTV Seaport - Ton van Steijn

Van 25 september tot 3 oktober is het Nederlands Film Festival. Dit jaar zal het festival door heel Nederland plaatsvinden en ook in Velsen! De net geopende cinema van Stadsschouwburg Velsen is nu al uitverkoren tot een van de locaties waar het Nederlands Film Festival neerstrijkt.

Naar de nieuwste Nederlandse films gaan, kan dit jaar nog dichterbij huis. In sommige gevallen zijn films zelfs vier maanden voor uitbreng op groot scherm te zien tijdens de NFF première-avonden in Stadsschouwburg Velsen. De openingsfilm van het festival vindt plaats op vrijdag 25 september.

In de festivalperiode komen ook Nederlandse filmtalenten naar Velsen. Velsenaar Martijn de Griendt, een van Nederlands topfotografen, is aanwezig voor een Q&A. Ook Norbert ter Hall, bekend van onder meer de tv serie A’dam & E.v.a. zal acte de préséance geven voor een nagesprek.

In de festivalweek zijn veel NFF-premières te verwachten in de Stadsschouwburg in Velsen, zoals de nieuwe film van dubbele Gouden Kalf winnaars Georgina Verbaan en Abbey Hoes Buiten is het feest, en de documentaire De Dick Maas Methode over de onstuimige carrière van cineast Dick Maas! 

De volgende films gaan tijdens het Nederlands Film Festival ook in Velsen in première: Búlado (vrijdag 25 september), Kom hier dat ik u kus (zaterdag 26 september), Buiten is het feest (maandag 28 september), Marionette (dinsdag 29 september), La última primavera (donderdag 1 oktober), I.M. en De Dick Maas methode (vrijdag 2 oktober). Tijdens het festival zal Stadsschouwburg Velsen bovendien extra nadruk leggen op de Nederlandse film met extra vertoningen van Gouden Kalf kanshebbers Instinct met Carice van Houten en Marwan Kenzari (maandag 28 september) en Mi vida met Loes Luca (dinsdag 29 september).

Houd de website in de gaten voor het gehele programma: stadsschouwburgvelsen.nl.