Cruiseferry’s DFDS IJmuiden – Newcastle blijven varen

Cruiseferry’s DFDS IJmuiden – Newcastle blijven varen


Het Britse ministerie van transport heeft besloten dat vanaf vandaag, zaterdag 15 augustus, reizigers uit Nederland twee weken in zelfisolatie moeten bij aankomst in de UK. Dit besluit werd genomen omdat het aantal coronabesmettingen in Nederland fors blijft stijgen. Toch blijft de DFDS-lijndienst IJmuiden-Newcastle gewoon varen.

Teun Wim Leene van DFDS laat het aan de verantwoordelijkheid van de passagiers over. De reizigers hebben afgelopen vrijdag een brief gehad van DFDS waarin het besluit om de overtochten te laten doorgaan staat uitgelegd. Wel is er de mogelijkheid om de reis kosteloos over te zetten naar volgend jaar.

De lijndienst IJmuiden-Newcastle is vanaf 15 juli weer operationeel na vier maanden stil te hebben gelegen. De passagiersschepen King Seaways en de Princess Seaways waren al die tijd afgemeerd bij de Felisonterminal in IJmuiden. Inmiddels gelden er maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo kunnen passagiers vroeger en gespreid in- en uitchecken, zijn de kassa’s voorzien van plexiglas, in bars en restaurants zijn alle zitplaatsen gemarkeerd en is er een beperkt menu beschikbaar. Een consequentie van de anderhalve meter regel is dat de helft van het maximaal aantal passagiers mee kan.

Bron: IJmuider Courant