Reddingsbrigade waarschuwt voor muien

Reddingsbrigade waarschuwt voor muien
Foto RTV Seaport/PR

De Reddingsbrigade attendeert strandgangers op muien en stromingsgevaar. Voor vrijdag 31 juli en het eerste weekend van augustus worden hoge temperaturen voorspeld en komen veel Nederlanders naar de kust.

Muien zijn bij laagwater te herkennen aan geulen of stroomgaten maar zitten ook in de banken die bij laagwater niet zichtbaar zijn. Reddingsbrigade Nederland waarschuwt: zwem niet tegen de stroming in! Iedere zwemmer, hoe geoefend ook, wordt er doodmoe van en redt het niet. Beter is het om met de stroming mee te gaan en schuin weg te zwemmen, zodat je op een zandbank belandt. Lukt dat niet dan is het zaak de aandacht van strandbezoekers en/of lifeguards te trekken. Bovenal geldt: raak niet in paniek!