Film ‘Koopvaardij in WO II’ te zien in Zee- en Havenmuseum

Film ‘Koopvaardij in WO II’ te zien in Zee- en Havenmuseum
Foto RTV Seaport/PR

De film ‘Koopvaardij in WO II’ is in de maanden augustus en september op zondagmiddag te zien in het IJmuider Zee- en Havenmuseum. Dat onze koopvaardij in WO II zware offers heeft gebracht, is altijd onderbelicht gebleven. In een aangrijpende film laat het IJmuider Zee- en Havenmuseum de verhalen zien en horen van de verschrikkingen die de bemanningen van onze koopvaardijschepen tijdens de oorlogsjaren hebben ondergaan.

Deze film sluit aan bij de tentoonstelling Koopvaardij en Visserij 75 jaar bevrijd. Op de zondagen in augustus en september 2020 wordt deze film om 15.30 uur in de filmzaal van het museum gedraaid. De toegang tot de film zit in het entreekaartje voor het museum, maar in verband met het beperkte aantal plaatsen in de filmzaal, heeft men alleen toegang tot de film wanneer vooraf via de website is gereserveerd.

Het museum is zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Zie www.zeehavenmuseum.nl