Groot onderhoud aan de Zuidpier IJmuiden

Groot onderhoud aan de Zuidpier IJmuiden
Foto: Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat start op 3 augustus met groot onderhoud aan de Zuidpier in IJmuiden. Door de stormen van eerder dit jaar is er schade ontstaan aan de kop. Om ervoor te zorgen dat deze ook de komende jaren voldoende bescherming biedt, versterkt Rijkswaterstaat voor het nieuwe stormseizoen dit deel van de Zuidpier.

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren wordt de pier vanaf 3 augustus gedurende 12 weken (t/m 23 oktober) van maandag tot vrijdag afgesloten. Jachthaven Marina Seaport blijft bereikbaar. In de weekenden is de pier vanaf vrijdag 21 uur geopend voor publiek..

In totaal wordt 3200 ton asfalt en 6100 ton breuksteen aangebracht. Een deel van het transport gaat over de openbare weg. De werkzaamheden vinden plaats van maandag t/m vrijdag tussen 6 en 21 uur.