Techportscholen krijgen waaier met activiteiten

Techportscholen krijgen waaier met activiteiten
Foto RTV Seaport/PR

Leerkrachten van de Techport-scholen kregen afgelopen week een waaier vol met techniekactiviteiten voor leerlingen van het basisonderwijs. In de waaier zijn speciaal voor docenten en hun leerlingen onderwijsactiviteiten geselecteerd om kennis te maken met wetenschap en techniek

Zo biedt het Kennemer College Beroepsgericht uit Beverwijk een leskist aan met alle gereedschappen, materialen en middelen om een mooi werkstuk te maken. Met RC Cup Challenge van Tata Steel vormen scholieren een raceteam rond een radiografisch bestuurbare modelauto. Hierbij staat samenwerking in de klas centraal. Maar je kan ook denken aan een workshop voor docenten vanuit onder andere Technisch College Velsen.

Met de gebundelde techniekactiviteiten in de waaier kunnen docenten en leerlingen ontdekken hoe leuk techniek is zodat steeds meer leerlingen kiezen voor een opleiding in de techniek.