Reizende fotoexpositie in IJmuiden

Reizende fotoexpositie in IJmuiden
Foto: RTV Seaport/PR

IJmuiden heeft de primeur. Dankzij BRAK! en Pieter Vermeulen Museum is deze zomer de fotoexpositie Single Use Plastics oftewel SUP van Johanna Minnaard voor het eerst dagelijks van 9 tot 21 uur te bekijken in De Refter (rode gebouw tegenover het Wikkelhouse van #BRAK! bij het Kennemermeer). Op de bijzondere foto’s zie je de meest gevonden wegwerpproducten op onze stranden.

Een bezoek aan de expositie is goed te combineren met een van de wandelingen uit de wandelapp van Pieter Vermeulen Museum en BRAK! De wandelingen starten bij het Wikkelhouse bij het Kennemermeer. De wandelapp is te vinden in de Appstore of op Google Play. Er kan uit drie interactieve wandelingen gekozen worden. Via de app worden vragen gesteld over wat in de de omgeving te zien is. Voor een in een zak verzameld zwerfvuil tijdens het wandelen krijgt men bij inlevering bij de Refter een ijsje. Let op gebruik i.v.m. met corona een grijper handschoenen!

Bij Basecamp IJmuiden is naast de foto-expositie nog veel meer te zien en ten beleven. Zoals het bewonderen van de verschillende offgrid tiny houses waar ook overnacht kan worden. Offgrid betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van het elektriciteitsnetwerk of aardgas.