Terugluisteren radioprogramma Home Alone

Terugluisteren radioprogramma Home Alone
© RTV Seaport

Dinsdagmiddag 6 juli was het radioprogramma Home Alone te horen gepresenteerd door Theo Koster en Netty Struijs. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met de Stichting Welzijn Velsen.  

Tijdens het eerste uur kwam Marja Ruigvoorn van kindercoachpraktijk openhartig aan het woord over hoog gevoeligheid bij kinderen. Dat is een eigenschap die kinderen maar ook volwassen kunnen hebben. Marja vertelt hoe zij deze gezinnen begeleidt en adviseert. Zij is te bereiken via de website. www.kindercoachpraktijkopenhartig.nl

Vervolgens vertelde Stella de Vries over het trainen van honden. Zij traint bijvoorbeeld Europese politiehonden, die zij een jaar in huis opvoedt en traint, en ze daarna naar de nieuwe begeleider brengt.  Maar ze geeft ook puppycursussen liefst vanaf 7 à 8 weken. Stella is te bereiken via www.stelladevries.nl

Het tweede uur kwam als eerste aan de telefoon Nora Azarkan, bestuurder van de Stichting Welzijn. Vorige week presenteerde deze stichting  de brochure  “Visie en Transformatieplan Stichting Welzijn Velsen”.  Hiermee wil de stichting met buurtbewoners, ondernemers en alle organisaties die actief  zijn in de wijk komen tot een buurtactiviteitenplan. Gestart wordt met de wijken Velsen-Noord en Zee- en Duinwijk.

Als laatste kwam Chiel Geldermans aan het woord. Hij vertelt over het bouwen, gedurende 10 jaar, van het scheepsmodel De Stad Amsterdam van 2,5 mtr lang en 1.70 mtr hoog. Het model is de komende tijd te zien in het Zee- en Havenmuseum bij de expositie Sail IJmuiden.  

Het programma Home Alone wordt herhaald op donderdagmorgen tussen 10 en 12 uur en terug te luisteren via bijgaande link

.