Terugluisteren radioprogramma Home Alone 23 juni

Terugluisteren radioprogramma Home Alone 23 juni
© RTV Seaport

Dinsdagmiddag 23 juni was het radioprogramma Home Alone te horen deze keer gepresenteerd door Theo Koster en Netty Struijs. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met de Stichting Welzijnen Velsen voor onder andere mensen die in verband met Corona aan huis gebonden zijn.

Tijdens het eerste uur kwam Eline Heeremans mantelzorgconsulente van Socius aan het woord. Socius dienstverleners begeleidt ondersteunt en adviseert op gebied van onder andere opvoeding eenzaamheid verwerking en verlies. Informatie www.socius-md.nl.

Vervolgens kwam Steven Kik interim manager van de Stichting Welzijn Velsen.  Steven vertelde over de veranderingen binnen het welzijnswerk, dat van buurthuis  naar meer wijkgericht met andere woorden wijkbewoners meer laten participeren in wat  wel en wat niet. Met dit initiatief wordt gestart in de wijken Zee- en Duinwijk en na de zomer in Velsen-Noord.

Het tweede uur stond in het teken van cultuur. Als eerste kwam aan de telefoon theatermaakster, dramadocent  en actrice Janna Handgraaf. Het afgelopen seizoen heeft zij getoerd met de solovoorstelling Oma Solo Visitedienst. Na de zomer staat de voorstelling De Vervelende Fee op het programma. Voor meer info www.jannahandgraaf.nl

Als laatste kwam Jacob Bron van de Statdsschouwburg aan het woord. Hij vertelde over de crowdfundactie die is gestart voor de aanschaf van high-tech filmapparatuur zodat de Stadsschouwburg binnenkort kan starten met filmavonden. Meer info via www.velsenfietstnaardefilm.nl

Het programma Home Alone wordt herhaald op donderdagmorgen tussen 10 en 12 uur en het eerste uur terug te luisteren via bijgaande link.