Realisatie windpark Spuisluis

Realisatie windpark Spuisluis
RTV Seaport / PR

Donderdag 18 juni hebben de aandeelhouders van Windpark Spuisluis B.V. de definitieve investeringsbeslissing genomen voor de realisatie van windpark Spuisluis. Het windpark wordt gerealiseerd op de landtong in IJmuiden ten zuiden van Tata Steel.

 Er worden zes Nordex windturbines gebouwd (N117 van 3,45 MW) op een ashoogte van 120 meter en een tiphoogte van 178,5 meter. De eerste voorbereidende werkzaamheden voor het windpark staan gepland voor eind 2020. De eerste windturbine onderdelen wordt omstreeks september/oktober 2021 op locatie verwacht, de windturbines worden vervolgens direct gerealiseerd. Het is de verwachting dat het windpark in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd wordt en duurzame energie produceert.