Crowdfunding voor films in de Stadsschouwburg

Crowdfunding voor films in de Stadsschouwburg

De culturele sector, en ook Stadsschouwburg Velsen is zwaar getroffen door de coronacrisis en zit in zwaar weer. De Stadsschouwburg Velsen gaat daarom inzetten op de realisatie van een filmtheater en start vanaf vandaag de crowdfunding-campagne ‘Velsen fietst naar de film’.

De Schouwburg zoekt naar mogelijkheden voor een rendabele zomerprogrammering. Kleine programma’s van bijvoorbeeld cabaretiers of musici. Nieuw in deze plannen is het voornemen om film te gaan aanbieden omdat dat eenvoudiger te realiseren is binnen de 1,5 meter

Om de nodige filmapparatuur te kunnen aanschaffen is een grote investering nodig. Maar de huidige financiële situatie van de Stadsschouwburg Velsen, mede vanwege het coronavirus, laat een dergelijke investering niet toe. “We willen de investering die nodig is voor de aanschaf van een filmprojector van bioscoopkwaliteit samen met de Velsenaren bij elkaar gaan brengen. Film blijft een vast onderdeel in de programmering van de Schouwburg”, aldus directeur Manon Koers. Het doel is om vanaf half juli te kunnen starten met de eerste filmvertoning.

Voor de realisatie van het filmtheater in de schouwburg is 8000 keer een tientje nodig. Voor het bij elkaar brengen van dat bedrag start de Stadsschouwburg Velsen vanaf dinsdag 23 juni een grote crowdfunding-actie. Meer informatie is te vinden op  www.velsenfietstnaardefilm.nl