Terugluisteren radioprogramma Home Alone 9 juni

Terugluisteren radioprogramma Home Alone 9 juni
© RTV Seaport

Dinsdagmiddag 9 juni was het radioprogramma Home Alone gepresenteerd door Theo Koster en Netty Struijs live te horen. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met de Stichting Welzijn Velsen voor onder andere mensen die in verband met Corona aan huis gebonden zijn.
Tijdens het eerste uur kwam Lydia Morera van de Stichting Welzijn aan het woord. Zij legde uit wat Wonen-Plus kan betekenen voor mensen vanaf 65 jaar en voor mensen met een beperking. Verder vertelde zij dat wijkcentrum De Stek uit Velsen-Noord vanaf maandag 15 juni weer start met trandelen; dat is wandelen en tegelijkertijd troep opruimen

Tijdens het eerste uur kwam Lydia Morera van de Stichting Welzijn aan het woord. Zij legde uit wat Wonen-Plus kan betekenen voor mensen vanaf 65 jaar en voor mensen met een beperking. Verder vertelde zij dat wijkcentrum De Stek uit Velsen-Noord vanaf maandag 15 juni weer start met trandelen; dat is wandelen en tegelijkertijd troep opruimen

Vervolgens kwam Jaap Scholten van het accordeonorkest de Klavierschippers in de uitzending. Het orkest had maandagavond voor het eerst gerepeteerd op 1,5 mtr. Zangers en zangeressen zijn van harte welkom en kunnen zich melden op de website van de Klavierschippers.

Het tweede uur werd uitgebreid gebeld met de citymarketeer Friso Huizinga, die vertelde dat deze zomer vier televisieprogramma’s worden uitgezonden waarin de parels van Velsen centraal staan. De eerste aflevering van .IJmuiden moet je zien gaat over Noordzeevis uit IJmuiden, dat donderdag 11 juni om 17.00 uur op RTV Seaport te zien is en samenvalt met de aankomst van de Hollandse Nieuwe. De nieuwe haringen worden vrijdag bezorgd bij alle bewoners van de verzorgingshuizen in de IJmond.

Jan Oosterlee van het Shantykoor Nortada sloot het programma af. Het koor bestaat 22 jaar en telt 18 leden, die oorspronkelijke shanty’s en zeemansliederen zingen. Helaas zijn ook voor dit koor alle optredens deze zomer afgelast.

Het programma Home Alone wordt herhaald op donderdagmorgen tussen 10 en 12 uur.