Vermijd drukte; júist tijdens Hemelvaartsweekend

Vermijd drukte; júist tijdens Hemelvaartsweekend
"GVB Pont 8" by Eriksw - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Er wordt een zonovergoten Hemelvaartsdag voorspeld en het merendeel van Nederland geniet straks van een lang weekend vrij. Reden voor Veiligheidsregio Kennemerland om extra te benadrukken dat de huidige maatregelen gewoon gelden om verspreiding van het coronavirus te bestrijden. De veiligheidsregio roept de inwoners op om drukte te vermijden, júist op een dag als Hemelvaart. Als het te druk wordt bij de ponten in IJmuiden en Buitenhuizen worden verkeersregelaars en dranghekken ingezet en mensen gedoseerd toegelaten. Dat kan leiden tot flinke wachttijden.

Ga ook niet massaal naar de stranden en duinen in de regio. Mocht het op bepaalde plekken toch te druk worden, dan worden extra (verkeers)maatregelen genomen of gebieden worden afgesloten.

Extra maatregelen bij drukte In de veiligheidsregio Kennemerland gelden al langere tijd in verschillende gemeenten (verkeers)maatregelen die van kracht worden op het moment dat er drukte wordt verwacht, zoals het afzetten van wegen of sluiten van parkeerplaatsen.