Getroffen ondernemers vastgelegd in fotoserie

Getroffen ondernemers vastgelegd in fotoserie
Foto: Mark Sassen

Veel ondernemers in Velsen hebben het loodzwaar vanwege de coronacrisis. Waar bloemisten, slijters en doe-het-zelfwinkels hogere omzetten draaien, hebben onder andere restaurants, sportscholen en bedrijven in de vrijetijdssector hun inkomsten vrijwel volledig zien verdampen. Een aantal van deze ondernemers is tijdens het uitoefenen van hun beroep vastgelegd door fotograaf Mark Sassen.

Karin van Houten uit Driehuis, zelf horecaondernemer, bedacht een ludieke actie om getroffen ondernemers een podium te geven. ‘Ik vind dat zij zeker nu een steuntje in de rug verdienen door het geven van een historische foto, die vertelt in één beeld het verhaal van een onderneming die stilligt door de coronacrisis. Overigens wilden we niet dat het een te dramatisch beeld werd, iets dat volgens ons goed is gelukt.’
‘Ik vond het idee van Karin meteen erg leuk’, vult Mark Sassen aan. ‘Door de crisis zijn veel van mijn fotoklussen geannuleerd en had ik dus tijd over voor deze serie.

Citymarketing Velsen ondersteunt het initiatief met een digitale expositie. Vanaf 21 mei wordt er twee keer per week een nieuwe foto geplaatst in een speciaal album op de socialmediakanalen van .IJmuiden. Er wordt nog nagedacht over een fysieke tentoonstelling later dit jaar. Mogelijk verschijnt er ook een boek of kalender van de serie die de toepasselijke naam Vastgelegd heeft meegekregen.

Ondernemers die niet zijn benaderd maar wel op de foto gezet willen worden kunnen contact opnemen via info@marksassenfotografie.nl.