Drukte naar strand IJmuiden beheersbaar

Drukte naar strand IJmuiden beheersbaar
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Ondanks dat de Heerenduinweg vanaf de Kruisberglaan richting de strandopgang IJmuiderslag aan het begin van de middag op last van de Veiligheidsregio Kennemerland werd afgesloten was de drukte op het IJmuiderstrand beheersbaar. De aanwezige parkeerplaatsen bij het Apollohotel waren vroeg in de middag al voor een groot deel bezet. Maar het heeft daar niet tot verkeersmaatregelen geleid. Het brede strand biedt voldoende ruimte aan alle bezoekers en prettig was dat de toiletwagen weer in gebruik is genomen.

Pont
Omdat auto’s werden geweerd leidde het oversteken met de pont over het Noordzeekanaal voor fietsers en wandelaars ook niet tot problemen.

Op het water
Aan de Westbroekerplas in Velsenbroek was het goed vertoeven en hielden de mensen zich goed aan de 1,5 meter afstand. Op de Mooie Nel in Spaarndam dobberden een flink aantal schepen met voldoende afstand.

De foto’s en video geven een goed beeld van buiten recreëren op Hemelvaartsdag.