Strandhuisjes geplaatst op Kleine Strand IJmuiden

Strandhuisjes geplaatst op Kleine Strand IJmuiden
© RTV Seaport / Ton van Steijn

 

Woensdag 20 mei heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio, Marianne Schuurmans, besloten om verenigingen van eigenaren van strandhuisjes onder strikte voorwaarden ontheffing te verlenen voor het opbouwen van hun strandhuisjes. Vrijdagmorgen is gestart met het plaatsen van strandhuisjes op het Kleine Strand van IJmuiden. Eigenaren van strandhuisjes met eigen vaste sanitair mogen onder strikte voorwaarden in hun huisjes verblijven

De vereniging van eigenaren moet een protocol bij de gemeente indienen waarin duidelijk gemaakt wordt hoe de landelijke maatregelen worden geborgd. Zoals het in acht nemen van de 1,5 meter, het gefaseerd opbouwen, toezicht op de reeds opgebouwde huisjes en het verbod op samenkomsten. Ook moeten afspraken gemaakt worden over de handhaving van deze voorwaarden.

Eigenaren van een strandhuisje zónder vaste sanitaire voorzieningen komen op dit moment nog niet in aanmerking om in hun huisjes te verblijven, omdat landelijk nog een verbod geldt voor gebruik van gedeelde sanitaire voorzieningen in verband met besmettingsgevaar.