Plaquette en bloemen graf Jan Bonekamp

Plaquette en bloemen graf Jan Bonekamp
© RTV Seaport / PR

Maandag 4 mei organiseert het Bonekamp herdenkingscomité een bloemlegging en de onthulling van een plaquette van de gemeente Velsen bij het graf van Jan Bonekamp op de Westerbegraafplaats. Uiteraard zonder publiek.

De bloemlegging en de onthulling worden verricht door de voorzitter van het herdenkingscomité, Conny Braam, in aanwezigheid van wethouder Bram Diepstraten. Ter gelegenheid hiervan houdt vakbondshistoricus Sjaak van der Velden een korte toespraak over de betekenis van Bonekamp voor hem als vakbondsman en brengen Daan van Putten en Nicolette Knape het lied De Vluchteling ten gehore, uit het repertoire van Liesbeth List.

Hiervan worden opnames gemaakt die kort na 20 uur via de facebook pagina van het Bonekamp Herdenkingscomité en die van Conny Braam te zien zijn.