Eerste Ik koop lokaal-cadeaupakket uitgereikt

Eerste Ik koop lokaal-cadeaupakket uitgereikt
© RTV Seaport / Ed Geels

De horeca en middenstand zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. Om lokale ondernemers een steuntje in de rug te geven hebben de gemeente Velsen en Citymarketing Velsen de campagne Ik koop lokaal en het online platform bezorgeninvelsen.nl ontwikkeld.

Om de campagne extra onder de aandacht te brengen wordt elke week een Ik koop lokaal-cadeaubox ter waarde van 100 euro verloot onder de inwoners van Velsen. Dat gebeurt in samenwerking met de winkeliers die adverteren in het nieuwe .IJmuiden magazine. De eerste box werd vrijdagmiddag door wethouder Jeroen Verwoort overhandigd aan Herma de Vries uit IJmuiden, die door haar dochter Natascha was voorgedragen. Ze was volkomen verrast toen de wethouder opeens bij haar voor de deur stond.

Jeroen Verwoort: ‘Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen onze lokale ondernemers steunen in deze tijd. Iets dat we met de campagne Ik koop lokaal proberen te stimuleren. Het is mooi dat we Velsenaren op deze manier kennis kunnen laten maken met producten van lokale ondernemers!’

De volgende verloting is op vrijdag 10 april. Meedoen is simpel. Schrijf in een reactie onder het bericht op Facebook de tekst ‘Ik koop lokaal’ en tag de persoon waarvan jij vindt dat hij of zij de cadeaubox verdient. De reden hoeft niet vermeld te worden, alleen een naam is voldoende. Als je zelf in aanmerking wilt komen vul je alleen ‘Ik koop lokaal’ in. De winnaar wordt vrijdag rond 12.00 uur bekendgemaakt op de Facebookpagina van .IJmuiden. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Op bezorgeninvelsen.nl staan meer dan 125 eetgelegenheden en winkels die (tijdelijk) thuisbezorgen of waar je kunt afhalen. Er is ook een categorie aangemaakt met restaurants die waardebonnen verkopen zodat je er later kunt eten. Koop lokaal. Zeker nu!