Handhaving illegale bewoning.

Handhaving illegale bewoning.
Afbeelding: Koopeenveilinghuis B.V.

De Velsense gemeenteraad en het college van B&W hebben een hoge prioriteit gegeven aan handhaving tegen illegale bewoning (bewoning in strijd met het bestemmingsplan en/of de bouwregelgeving). Het college heeft hiervoor dinsdag 31 maart het projectplan voor de projectmatige aanpak van de illegale bewoning vastgesteld.

Het projectplan geeft aan op welke wijze de projectmatige handhaving wordt ingezet en uitgevoerd.
Op dit moment echter zijn we in Nederland bezig met het bestrijden van het Covid-19 virus. Gezien de snelle verspreiding van het virus kan nu geen toezicht worden gehouden op illegale bewoning in woningen en bedrijfspanden. Het is nog niet duidelijk te zeggen wanneer het toezicht (weer) opgepakt kan worden