Hoe maak ik mijn evenement duurzamer?

Hoe maak ik mijn evenement duurzamer?
Foto Erik Baalbergen

Op woensdag 11 maart 2020 vond de tweede evenemententop plaats voor de evenementenorganisatoren in Velsen. Met ruim 80 personen was er een grote opkomst. Velsen is op weg naar een duurzame, klimaat-neutrale gemeente. Om evenementenorganisatoren te stimuleren en de mogelijkheid te geven om kennis te delen, was het thema van de evenemententop dit jaar: “Hoe maak ik mijn evenement duurzamer?”.

In een presentatie was te zien welke mogelijkheden er zijn om evenementen duurzamer te maken. Verder hebben verschillende organisatoren (Dorpsfeest Santpoort, Latin Village, Awakenings en Pre Sail IJmond) toegelicht hoe ze omgaan met het duurzamer maken van hun evenement.

De gemeente sluit aan bij de landelijke maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus in te dammen. Dit betekent dat er in ieder geval tot 1 juni  geen evenementen of bijeenkomsten worden gehouden. Mogelijk zullen de maatregelen langer van kracht zijn. De gemeente heeft de organisatoren geadviseerd om alvast na te denken wat het voor hun evenement kan betekenen en welke maatregelen ze alvast kunnen treffen.

Ook bekijkt de gemeente of het mogelijk is om (een deel van) de leges van de evenementen die niet doorgaan kwijt te schelden. Dit wordt als één van de mogelijke maatregelen meegenomen in een apart voorstel om de ondernemers in Velsen te kunnen ondersteunen in deze crisistijd