Anders boodschappen doen

Anders boodschappen doen

Vanaf vandaag, dinsdag 24 maart, voeren winkels het zogenaamde “deurenbeleid” in. Dit betekent in de praktijk dat er maar een beperkt aantal mensen per m2 (1 pers. per 10 m2) in de winkel mag zijn.

Om er voor te zorgen dat mensen 1,5 m afstand van elkaar houden maakt dit noodzakelijk. Om dit goed te kunnen uitvoeren worden winkelwagen en manden verplicht. Zodra alle winkelwagens of mandjes op zijn dienen mensen te wachten totdat er iemand uit de winkel komt. Ook buiten de winkel dient iedereen 1,5 m afstand van elkaar te houden.

Ook belangrijk is om zoveel mogelijk alleen boodschappen te doen, voldoende afstand te houden. Koop snel wat je nodig hebt en hamster niet. Betaal met pinpas of mobiel en houdt ook buiten de winkel tijdens het wachten op een wagentje of mandje voldoen afstand.