BUUV: een veilig platform voor hulp

BUUV: een veilig platform voor hulp
© RTV Seaport / PR

Het coronavirus heeft sociale gevolgen voor kwetsbare en eenzame Nederlanders.

Met alle maatregelen van de overheid is de verwachting dat veel meer mensen in de problemen komen doordat ze geen boodschappen kunnen doen, geen eten kunnen bereiden, geen contact meer hebben met de buitenwereld, geen oppas hebben zodat zij mantelzorg kunnen verrichten of naar hun werk kunnen gaan (zoals in de zorg).

Omdat vraag en aanbod vaak moeilijk te vinden zijn – zeker nu fysieke ontmoetingen verder beperkt worden – is er vanuit BUUV IJmond (www.ijmond.buuv.nu) een regionaal online matchingsplatform voor coronahulp opgezet. Het platform is door iedereen GRATIS te gebruiken, zowel door particulieren als door organisaties.

BUUV IJmond is onderdeel van Stichting Welzijn Velsen, Stichting Welzijn Beverwijk en Welschap Welzijn Heemskerk