Junior Academy bezoekt Raadsplein TV

Junior Academy bezoekt Raadsplein TV
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Hoe wordt een tv-uitzending gemaakt? Wat gebeurt er allemaal voor en achter de camera en in de regiekamer? Kinderen van de Junior Academy TTT IJmond kregen afgelopen zondag 9 maart uitleg én mochten het zelf doen bij Raadsplein TV, het programma van RTV Seaport dat verslag doet van de raadsvergaderingen in Velsen.

Het initiatief Talenten Trainen voor de Toekomst (TTT) wil de toekomstperspectieven van leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool verbreden door hen verschillende vakgebieden te laten verkennen. Deze zogenaamde Junior Academy IJmond geeft kinderen (trainees) die dit door omstandigheden van thuis uit minder meekrijgen, de kans geven om hun talenten en interesses te ontdekken en vaardigheden te ontwikkelen die belangrijk zijn om verder te komen. Zij leren experimenteren met sociale rollen en lef ontwikkelen om met professionals om te gaan.

Op een aantal zondagen (daarom wordt het ook wel de weekendschool genoemd) maken de trainees op speelse wijze kennis met uiteenlopende beroepen, zoals bijvoorbeeld in de techniek, de medische sector en de journalistiek. Daarom waren zij zondag te gast in het gemeentehuis van Velsen, dat speciaal zijn deuren had geopend om de groep toegang te geven tot de regieruimte, de raadzaal en de plek waar Raadsplein TV interviews afneemt.

TTT IJmond is een initiatief van Stichting Welzijn Beverwijk. In samenwerking met Stichting Welzijn Velsen en Study Consultancy wordt nagegaan of de Junior Academy volgend schooljaar ook in Velsen van start kan gaan.