Vrouwendag en Trio Gayatri in ’t Mosterdzaadje

Trio Gayatri brengt muziek van de 12e t/m de 18e eeuw op zondag 8 maart om 15 uur in ’t Mosterdzaadje. Speciaal voor Internationale Vrouwendag een programma waarin de vrouw centraal staat. Het trio bestaat uit Brigit de Klerk – blokfluit en zang, Juun Voorhoeve – gitaar en viola da gamba en Tjalling Roosjen – klavecimbel.

Vrouwelijke componisten zijn Hildegard von Bingen, Francesca Caccini, Anna Bonn, Isabella Leonarda en Elisabeth de la Guerre. En de manlijke o.a. Diego Ortiz, Jacques Ibert, Francois Couperin. Bijzonder is dat er op dit concert een compositie zal klinken van de vader van Brigit, Albert de Klerk, in de combinatie blokfluit en klassiek gitaar.

De musici kozen de naam van de Hindoe-godin Gayatri.  In het Sanskriet staat dat voor lied of hymne. Zij is de godin met vijf hoofden, tien ogen en tien armen. Zij kijkt naar vele richtingen en haar handen zijn zeer bedreven.