De 18 vrouwen van Brederode

Zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Ter gelegenheid hiervan wordt bij het knapperend haardvuur in de Ruïne van Brederode in Santpoort een lezing gegeven over ‘De 18 Vrouwen van Brederode’.

Dankzij Hillegonde van Voorne, één van de 18 Brederode vrouwen, kon Willem van Brederode immers het kasteel bouwen. En wat te denken van de laatste recente ontdekking op welke locatie de dochter van Johan Wolfert van Brederode haar destijds alom bekende ‘Orde van de Vrolijkheid’ kon laten plaatsvinden? Van deze orde was zelfs Johan de Witt lid.

Angelique Schipper, die de lezing houdt, is beheerder van de ruïne en schrijfster. Verder zijn er enkele historische Brederode-vrouwen in vol ornaat aanwezig. De lezing wordt om 15.30 uur geopend om door wethouder Floor Bal en muzikaal omlijst door Anita Sanders.

De entree is €10,- inclusief kopje koffie of thee en entree Ruïne, die hiermee voorafgaand bezocht kan worden. Reserveren via www.hoenu.nl regio Haarlem. Vol=vol. Zie ook de website ruïnevanbrederode.nl