Sportgala Velsen groot succes

Sportgala Velsen groot succes
Foto RTV Seaport/Ton van Steijn

Het Thalia Theater in IJmuiden stond vrijdagavond bol van enthousiasme. De Velsense sporters die in 2019 een top prestatie hadden neergezet werden daar gehuldigd door burgemeester Dales en sportwethouder Diepstraten.

De presentatie was dit jaar voor het eerst in handen van Jan van der Meulen, die de gang erin hield en alle genomineerden in het zonnetje zette. De jury, onder leiding van sportverslaggever Frank Snoeks, had er een hele kluif aan gehad om de juiste keuzes te maken.

Wielrenster Nina Kessler werd voor de vierde keer de beste sportvrouw en tot Sportman is basketballer Siem Uijtendaal uitgeroepen.

Verder gingen de volgende sporters met het beeldje van beeldend kunstenaar Ada Leenheer naar huis.
Jarno Braam in de categorie sporttalent met karten en Erik Koning werd tot sportmaster gekozen. Hij roeide met drie vrienden 34 dagen over de Atlantische Oceaan. Voetbalclub RKVV Velsen werd verkozen tot sportploeg van het jaar 2019.

Tenslotte werd Stichting Stratenteams Velserbroek, die jaarlijks het stratenvoetbal toernooi organiseert, door het publiek tot winnaar uitgeroepen van de Verenigingsprijs en met 500 euro naar huis ging.