Telstar speelt gelijk bij Jong Ajax

Telstar heeft vrijdagavond op bezoek bij Jong Ajax met 2-2 gelijk gespeeld. Halverwege keken de Witte Leeuwen nog tegen een 2-0 achterstand aan, maar die werd in de tweede helft weggewerkt door twee doelpunten van wie anders dan Reda Kharchouch. 

Jong Ajax kwam in de 20e minuut op voorsprong via Sontje Hansen nadat Shayne Pattinama de bal ongelukkig tegen hem aanschoot. De 2-0 kwam zes minuten later op naam van Victor Jensen na een prachtige assist van Naci Ünuvar.

Telstar kwam beter uit de kleedkamer. Dit leidde tot kansen voor Rashaan Fernandes en Benamar. In de 54e minuut speelde Cas Dijkstra, na balverlies van Jong Ajax-aanvoerder Kik Pierie, de bal naar de vrij voor het doel staande Reda Kharchouch. Die kans was aan de Amsterdamse topscoorder van Telstar wel besteed: 2-1.

Vlak voor tijd maakte Ajacied Quinten Timber hands in het strafschopgebied, waarna Kharchouch mocht aanleggen voor een penalty. Hij schoot de gelijkmaker beheerst achter doelman Scherpen. Ünüvar kreeg in de slotfase een grote mogelijkheid om Ajax alsnog de winst te bezorgen, maar tot opluchting van de meegereisde supporters uit Velsen bracht hij deze uitgelezen kans om zeep.

Hoewel het gelijkspel tegen de nummer drie van de eerste divisie verdienstelijk was, valt Telstar hierdoor terug naar de 11e plaats en loopt het dus enige averij op in de strijd om de play-offs.

(met dank aan mediapartner NH Sport)