Forteiland start nieuwe seizoen publieksdagen

Forteiland start nieuwe seizoen publieksdagen
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Zondag 1 maart was de eerste van een reeks publieksdagen op Forteiland in 2020. Elke maand is Forteiland IJmuiden te bezoeken om eens lekker rond te struinen. Met begeleiding van deskundige gidsen kunnen de bezoekers een interessante, leerzame wandeling maken in en buiten het fort.

Diep, heel diep en omsloten door de brede droge gracht ligt het pantserfort in de duinen van het eiland. Oorspronkelijk slechts te bereiken via een lange houten trap. Beneden in de gracht de zware grijze toegangsdeur. Zo zagen sinds 1888 de soldaten van het Regiment Kustartillerie hun militaire onderkomen. En zo zien hedendaagse bezoekers, diezelfde deur daar beneden met daarachter het voorportaal met de ruimten voor de commandant van de wacht en de keuken. Hier begint ook het 585 meter lange gangenstelsel waaraan de 72 kamers en lokalen zijn gesitueerd. Via een aantal trappen vinden we op de tweede verdieping de immens grote Koepelzaal en de nog grotere Pantsergalerij.

Wilt u ook eens naar de publieksdagen van het Forteiland kijk voor de agenda op onderstaande link

http://forteilandijmuiden.com/publieksdagen/

 

Hieronder een aantal foto’s van onze fotograaf Dennis Gouda die aanwezig was op de publieksdag van het nieuwe seizoen.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.