De fantasieën van Beethoven, Brahms en Satie

De fantasieën van Beethoven, Brahms en Satie
© RTV Seaport /PR

Het wordt op zondag 1 maart om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje een ‘Concerto quasi una fantasia’ . Dat is de titel die het pianisten echtpaar Vital en Aksana Stahievitch aan het programma hebben gegeven.

Zij voeren uit Beethoven .27 nr.2 (Sonata quasi una fantasia) of te wel de Mondschein sonate op, de 7 Fantasieën van Brahms en het fantasierijke vierhandige ‘Morceaux en forme de Poire’ van Erik Satie. Muziek die enorm tot de verbeelding spreekt.

Vital opent met de ‘Mondschein’ de meest magische en raadselachtige sonate, waarvan bijna iedereen het eerste deel wel kent. Aksana soleert met Brahms. Uit de beroemde opus 116 speelt zij capriccio’s en intermezzi vol contrasten, heel intiem en lyrisch van karakter.

Tot slot spelen de twee fantastische pianisten samen de beroemde cyclus van Erik Satie.