Velsen en HVC vernieuwen textielcontainers

Velsen en HVC vernieuwen textielcontainers
© RTV Seaport / gemeente Velsen

De containers waar u uw afgedankte textiel en schoeisel in kunt deponeren zijn vernieuwd. Tot voor kort waren dit ondergrondse containers die last hadden van waterlekkage en waarin regelmatig restafval werd gegooid. Hierdoor was het textiel soms zo nat en vervuild dat het niet meer hergebruikt kan worden. 

Op een aantal plekken wijkt de nieuwe locatie af van de oude. Waar de containers staan, vindt u op www.velsen.nl en www.oig-ihd.nl.

Al jaren werken HVC en de gemeente samen met stichting OIG-IHD. Deze Velsense vrijwilligers organiseren aangepast vervoer en maatschappelijke activiteiten voor mensen met een beperking en ouderen. Dit wordt bekostigd uit de opbrengsten van kleding en schoeisel die via de containers ingezameld wordt.

De nieuwe containers hebben een frisse en herkenbare uitstraling en het is meteen duidelijk dat het ingezamelde textiel bij OIG-IHD terecht komt en hopelijk voorkomt dit dat restafval in de containers terecht komt.