Trainen voor survivalrun bij AV Suomi

Trainen voor survivalrun bij AV Suomi
© RTV Seaport / PR

Waar een paar jaar geleden nog niemand had gehoord van de survivalrun, kun je nu vrijwel ieder weekend ergens terecht voor een wedstrijd a la Mudmasters. Een hardloopparcours met stukken door de modder, klimmen en klauteren. Een fysieke uitdaging die training vergt. Dat trainen kan sinds kort in teamverband bij atletiekvereniging Suomi in Santpoort.

Onlangs startte bij AV Suomi een groep gericht op het trainen voor survivalruns. Op dinsdag van 19.30-20.30 uur en donderdag van 20.00-21.00 uur train je naast kracht en uithoudingsvermogen ook op techniek en souplesse waarmee de hindernissen genomen moeten worden. Ook train je looptechnieken voor onverharde ondergrond die je tijdens een run veel tegenkomt.

Het is mogelijk een proeftraining te volgen. Je kunt twee keer gratis mee trainen. Meer info vind je op www.avsuomi.nl.