Telstar herstelt zich bij FC Volendam

Telstar heeft vrijdagavond de nare smaak van de 1-7 nederlaag tegen NEC van vorige week grotendeels weggespoeld. In de ‘vissersderby’ tegen en bij het sterke FC Volendam werd verdienstelijk met 1-1 gelijk gespeeld. Al was ver in de extra tijd een engeltje op de lat nodig om het punt voor de Witte Leeuwen veilig te stellen.

Vanwege zijn zwakke optreden in de laatste wedstrijden was keeper Sven van der Maten vervangen door Anthony Swolfs, die in het eerste deel van het seizoen nog de eerste keeper was. De deze week aangetrokken routinier en eenmalig international Piet Velthuizen werd dus nog niet door trainer Andries Jonker ingebracht.

Telstar kwam al in de derde minuut van de wedstrijd op achterstand door een ongelukkig eigen doelpunt van Shayne Pattynama. De Witte Leeuwen raakten niet van slag door de vroege achterstand en creƫerden in het verdere verloop van de eerste helft diverse kansen. In de 34e minuut was het raak met een aanval uit het boekje: Pattynama trok de bal vanaf links voor en Glynor Plett, die samen met Reda Kharchouch de aanval vormde, scoorde bij de eerste paal de gelijkmaker.

Na rust had Telstar aanvankelijk het betere van het spel, maar gaandeweg zette de thuisploeg de bezoekers uit Velsen steeds meer onder druk. Gescoord werd er echter niet meer in de Noord-Hollandse derby en daarmee haalden de Witte Leeuwen een mooi resultaat tegen de nummer drie van de ranglijst.