Jiddische liederen en Chassidische verhalen

Jiddische liederen en Chassidische verhalen
© RTV Seaport / M. Borzykowski

Zondag 16 februari om 15.00 uur treed Shura Lipovsky in ‘t Mosterdzaadje op met traditionele en nieuwe Jiddische liederen en vertelt zij Chassidische verhalen.

De begeleidende musici, de violist Bert Vos en de pianist Paul Prenen, vertolken met hun virtuoze spel de sfeervolle glans van het Jiddische lied en de klezmer muziek. In dit programma met verhalen uit de mystieke joodse traditie, staat de zoektocht van de mens, met zijn vragen naar zingeving en compassie anno 2020 centraal.

De Nederlandse zangeres Shura Lipovsky verwierf internationale erkenning als een van de meest vooraanstaande vertolkers van het Jiddische lied. Zij trad op in concertzalen van het Amsterdams Concertgebouw tot de Carnegie Hall in New York.