Terugkijken: raadsessies 13 februari

Terugkijken: raadsessies 13 februari
Foto Raadsplein TV / Gertjan Huijbens

Van het functioneren van de Participatieraad en de beoogde aansluiting van de A8 op de A9 tot de plannen voor het Missiehuis, de onderwijshuisvesting en recreatiegebied Spaarnwoude; het was donderdag 13 februari weer een gevarieerde sessieavond voor de gemeenteraad van Velsen. Raadsplein TV was erbij en nam diverse interviews af.

De uitzending, die begon met een voorbeschouwing met steunfractielid Marijke Gemser (PvdA) en raadslid Els Zorgdrager (D66) over de participatieraad, wordt regelmatig herhaald op onze zender en is ook op onze website en raadsplein.tv terug te zien.

De in 2018 opgerichte participatieraad voor het sociaal domein moet zijn plek nog vinden, zo bleek tijdens de sessie en het interview met Voorzitter Dorien Vermeulen en wethouder Marianne Steijn De raadsleden waren vol lof over de inzet van de tien vrijwilligers die de participatieraad vormen, maar hadden ook wat kritische kanttekeningen. Zoals bij monde van Annekee Eggermont (CDA) en Laura Ouderkerken (VVD).

In een interview met buurtbewoner Hoogland en steunfractielid Nijemanting (CDA) ging het over de sessie over het Missiehuis en omliggende terrein in Driehuis. Daarin spitste de discussie zich toe op het behoud van de monumentale bomen en boomgaard als daar woningen worden gerealiseerd.

Leo Aardenburg (LGV) wil bij de plannen voor Spaarnwoude Park de mensen en recreatie voorrang geven op de natuur en dieren. Andere raadsleden dachten daar iets genuanceerder over, gaf sessievoorzitter Ahmed Karateke (PvdA) aan. De evenementen in het park leveren wel geld op dat het recreatieschap goed kan gebruiken, zo bleek ook uit de sessie.

Daarnaast waren er interviews met Bas de Ruig (D66) en Bas Koppes (VVD) over de aansluiting A8-A9 en met Marianne Vos (VL) en Frank Cornet (CU) over het integraal onderwijshuisvestingsplan.