Sessies Missiehuis, Spaarnwoude en meer

Sessies Missiehuis, Spaarnwoude en meer
FOTO : RTV Seaport / Ton van Steijn

Van de nieuwe bestemming voor het Missiehuis Driehuis tot de plannen voor Spaarnwoude park. Vanavond, donderdag 13 februari, staan er vijf sessies op het programma van de gemeenteraad. Raadsplein TV doet rechtstreeks verslag, de uitzending begint om 19:20 uur met een korte voorbeschouwing. Te zien via Ziggo kanaal 40 en online via onze website RTVSeaport.nl en Raadsplein.tv

Missiehuis Driehuis BV, de nieuwe eigenaar van het markante gebouw en het omliggende terrein in Driehuis, wil op deze locatie hoofdzakelijk woningbouw realiseren en heeft de gemeente gevraagd om hiervoor de ruimtelijke kaders vast te stellen. Dit gebeurt in de vorm van een startdocument, dat de raad moet vaststellen.

Het recreatieschap wil Spaarnwoude door laten groeien tot een veelzijdig en duurzaam park en heeft daarvoor een visie tot 2040 ontwikkeld. De betrokken gemeentes kunnen hierop hun zienswijze geven. De Velsense raadsleden hebben zich hier al eerder over gebogen en willen er nu een vervolgsessie aan wijden.

Sinds 2018 kent Velsen een Participatieraad voor sociale vraagstukken. De leden willen nu hun tussenrapportage toelichten en in gesprek gaan met de raadsleden, onder andere over hoe de inwoners meer betrokken kunnen worden.

Daarnaast zijn er sessies over het Integraal Onderwijs Huisvestingsplan en de samenwerking in de IJmond over de aansluiting van de A8 op de A9. Dit laatste onderwerp is in de vorige raadsvergadering terugverwezen naar een sessie.