Strandexcursie bij de Zuidpier

Strandexcursie bij de Zuidpier
© RTV Seaport / PR

Zaterdag 15 februari organiseert IVN Zuid Kennemerland om 11 uur een Strandexcursie bij de Zuidpier in IJmuiden.

De Noordzee is het grootste en tevens minst bekende natuurgebied van ons land. Weinig mensen zijn vertrouwd met de wereld die schuilgaat onder het wateroppervlak.  Er is altijd wel iets te zien of te vinden, zeker na een flinke storm. Dan wordt de zeebodem omgewoeld en een paar dagen later vindt u op het strand nog levende dieren zoals het heremietkreeftje. De grote strandschelp, kokkel en scheermes zijn in grote aantallen aanwezig en wiersoorten bewegen op het ritme van de golven. Voor de echte strandliefhebber, jong of oud, een leuke en boeiende excursie.

Locatie/vertrekpunt:  Kennemerboulevard 540 IJmuiden bij het eindpunt van bus  382 achterin de jachthaven. Reserveren/aanmelden via www.np-zuidkennemerland.nl.