Domenica strijktrio in ’t Mosterdzaadje

Domenica strijktrio in ’t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Het Dominica strijktrio brengt op vrijdag 7 februari om 20.00 uur een indrukwekkend programma in ‘t Mosterdzaadje. Tony Rous – viool, Suzan Rous – altviool en Martin Bingeroth – cello zijn drie musici met een grote staat van dienst. Zij voeren werk uit van Gideon Klein (Terezin 1944), Leo Weiner ( Trio opus 6) en Beethoven (Strijktrio in c opus 9).

Gideon Klein componeerde, 25 jaar oud, dit trio in 1944 op de drempel van de dood in concentratiekamp Terezin waar veel Joodse en progressieve kunstenaars verbleven. De muziek van de Hongaarse componist Leo Weiner wordt in Nederland niet veel gehoord. Zijn Trio opus 6 is een groots werk! Weiner was pedagoog, componist en pianist uit het begin van de twintigste eeuw. Tot slot ontbreekt Beethoven in zijn gedenkjaar niet. Van hem het prachtige strijktrio opus 9.