Marc Hillebrink opvolger Annette Baerveldt

Marc Hillebrink opvolger Annette Baerveldt
Foto Twitter @MarcHillebrink

Afgelopen donderdag 30 januari is Annette Baerveldt geïnstalleerd als wethouder in Zaanstad. De geboren en getogen Velsenaar volgt tussentijds wethouder Sanna Munnikendam op, die op 16 december aftrad. Haar plek in de raad van Velsen is ingenomen door Marc Hillebrink.

Annette Baerveldt was sinds 1994 voor D66 actief in de lokale politiek. Eerst als raadslid en daarna twaalf jaar als wethouder. Na de laatste verkiezingen in maart 2018 kwam er een einde aan haar wethouderschap omdat haar partij, samen met Velsen Lokaal de grootste in de Velsense raad, buiten het college werd gehouden.

Daarop keerde zij terug als raadslid en vond zij een baan als programmamanager Duurzaamheid bij PWN, totdat zij het aanbod kreeg om in Zaanstad de portefeuilles Duurzaamheid, Energietransitie & Circulaire economie, Cultuur, Toerisme, Evenementen, Streekmarketing en Democratische Kwaliteit van haar voorganger over te nemen.

Marc Hillebrink, bij de laatste verkiezingen net niet gekozen, heeft als eerste opvolger donderdag de zetel van Annette Baerveldt overgenomen. Hillebrink is eerder 12 jaar raadslid geweest. Aanvankelijk voor Groen Links, totdat hij in 2010 uit die fractie werd gezet en als zelfstandig raadslid verder ging. In 2012 trad hij toe tot de fractie van D66. Nu keert nu na een tussenpauze van twee jaar weer terug in de raad. Zie ook het interview met hem op Raadsplein.tv

%d bloggers liken dit: