Telstar pijnlijk onderuit in Almere

Na zes wedstrijden ongeslagen, is Telstar vrijdagavond in en tegen Almere met 4-2 onderuit gegaan. Dat betekent dat de Witte Leeuwen een plaats zakken op de ranglijst (van 7 naar 8) en niet langer bovenaan staan in de stand om de derde periodetitel.

Telstar was zonder superspits Reda Kharchouch naar Almere afgereisd. De topscorer van de club, met zestien doelpunten bovendien tweede op de topscorerslijst van de eerste divisie, zat gedesillusioneerd thuis omdat zijn gedroomde transfer naar eredivisionist Sparta dreigde af te ketsen. De leiding van Telstar vond het bod van de Rotterdammers niet hoog genoeg om Reda te laten gaan. De deal kan nog doorgaan als de clubs er voor middernacht uitkomen. Dan is het 1 februari en is de transferperiode voorbij.

Telstar kwam vrijdag op een 0-1 voorsprong door Benamar, maar vervolgens weer op achterstand door twee doelpunten van Almere City FC. Nog voor rust maakte Telstarspits Glynor Plet, die dit keer vanwege de afwezigheid van Kharchouch in de basis mocht starten, gelijk.

In de tweede helft ging het echter mis voor de Velsenaren en liep Almere City FC gedecideerd uit naar 4-2. Uithuilen en de rug rechten voor de ploeg van Andries Jonker, want volgende week komt NEC op bezoek. Het is nog even afwachten wie er dan bij Telstar in de spits zal staan.