Strijkkwartet en cello duo

Strijkkwartet en cello duo
© RTV Seaport / PR

Zondag 2 februari om 15.00 uur beleven we in ‘t Mosterdzaadje een soort ultiem dubbelconcert.  Eerst treedt op  het Aquamarina Strijkkwartet gevolgd door het cello duo Celloussy.

Cuarteto Aguamarina bestaat uit professionele Spaanse musici afkomstig uit vier verschillende regio’s van Spanje. Het kwartet bestaat uit Julia Pareja en David Santamaria – viool, Blanca Sanchez- altviool en Berta Garcia Sanz – cello.

Uitgevoerd worden twee contrastrijke Spaanse stijlen. Op het programma Juan Crisóstomo de Arriaga, ook wel de Spaanse Mozart genoemd  en Joaquin Turina, waarvan ze het gebed van de stierenvechter uitvoeren.

Vervolgens treedt Duo Cellousy op. De twee cellisten Noam Staal en Berta Garcia Sanz zijn goed op elkaar ingespeeld en dat is in de Chaconne van Bach goed te horen. Tot slot terug in de Spaanse sfeer met twee stukken van Albeniz: Sevilla en Asturias.